У ГПУ назвали бізнесмена, який пропонував працівнику НАБУ $800 тис. хабара

У ГПУ назвали бізнесмена, який пропонував працівнику НАБУ $800 тис. хабара

Укрінформ
Генеральна прокуратура України готує клопотання про арешт одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який пропонував працівнику Національного антикорупційного бюро 800 тисяч доларів хабара.

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"На початку листопада заявою НАБУ про пропонування хабаря керівнику головного підрозділу детективів НАБУ ГСУ ГПУ зареєструвала провадження, в рамках якого зафіксовано пропозицію відомого одеського контрабандиста Альперіна виплатити 800 тис. дол за зняття арешту на рахунки підконтрольних йому підприємств у 450 млн грн", - написав Луценко. 

За його словами, така пропозиція неправомірної вигоди посадовій особі є закінченим складом злочину, відтак ГПУ проводить заходи для встановлення місця перебування підозрюваного. "Готуємо клопотання про арешт", - зазначив Генпрокурор.

Читайте також: Співробітнику НАБУ пропонували $800 тисяч хабара

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада детективи НАБУ спільно із працівниками ГПУ викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США. Дана сума пропонувалася за припинення розслідування детективами бюро кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень коштів, підконтрольних викритій особі підприємств", - йдеться у повідомленні.

 Попередньо дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-