“Бурштиновий” Поляков звинувачує Ситника в причетності до вбивства

“Бурштиновий” Поляков звинувачує Ситника в причетності до вбивства

Укрінформ
Нардеп від фракції "Народний фронт" Максим Поляков, який є фігурантом “бурштинової справи”, заявив про можливу причетність очільника НАБУ Артема Ситника до земельної афери й убивства.

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV.

"Сьогодні отримав відповідь від Міністерства внутрішніх справ на депутатське звернення щодо незаконного заволодіння 125 га землі вартістю $500 млн на території Козина Обухівського району Київської області, що належала Р. Рожовцю. Рожовця ймовірно було вбито 25 лютого 2008 року. Його землею заволоділи колишній прокурор Київської області Юрій Гайсинський та директор НАБУ Артем Ситник", - стверджує Поляков.

Поляков навів документ, в якому йдеться, що за фактом умисного вбивства Рожовця відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.115 КК України.

Читайте також: Глава НАБУ розповів, коли "бурштинову справу" передадуть до суду

Народний депутат заявляє, що в 2006-2008 роках на Київщині діяло злочинне угруповання. В цей час прокурором області був Гайсинський, а керівником слідства - Ситник. Ситник нібито порушив кримінальну справу на Рожовця, який, на думку слідства, незаконно оформив 125 га землі на Київщині. Через деякий час Рожовця вбили.

За словами Полякова, землю було переоформлено на Гайсинського, який звільнився з прокуратури, а справу про вбивство Рожовця перекваліфікували з убивства на самогубство. Ситник також після цього звільнився з прокуратури та пішов управляючим у адвокатську компанію, яку очолював Гайсинський.

"До цього часу частина цієї землі належить людям, які близькі до Гайсинського", - додав Поляков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-