Директор Інституту демографії квапить із переписом населення

Директор Інституту демографії квапить із переписом населення

Укрінформ
Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи НАНУ Елла Лібанова переконана, що доки в Україні не проведуть новий перепис населення, доти не буде якісної статистики. 

Про це вона заявила на першому Українському жіночому конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Допоки ми не проведемо перепису населення, годі говорити взагалі про будь-яку якісну статистику... Я дуже сподіваюсь, що у 2018 році ми проведемо пробний перепис і в 2020-му, нарешті, через 20 років, ми зможемо провести перепис населення... Якщо ми не проведемо перепис, якщо ми не запровадимо повноцінний Демографічний реєстр, ми нічого не зможемо зробити. Будь-які вибіркові обстеження сьогодні сумнівні - повірте професійній людині", - сказала Лібанова.

У відповідь на репліку учасниці конгресу про відсутність гендерної статистики в Україні, Лібанова зазначила, що в опитувальнику перепису є дуже багато питань, які дадуть змогу оцінити гендерну ситуацію в державі.

"Це не будуть питання про заробітну плату, але буде достатньо питань про статус жінки на ринку праці, і ми зможемо, врешті-решт, порівняти на достеменно точній інформації ситуацію щодо чоловіків і жінок", - заявила Лібанова.

Читайте також: Порошенко очолив рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах

Як повідомлялося, перший Всеукраїнський перепис населення відбувся 5 грудня 2001 року в Україні. Згідно з ним, загальна кількість населення України становила понад 48 млн. осіб.

Як заявив у жовтні віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, запланований на 2020 рік перепис населення України коштуватиме 20 млрд гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-