До річниці Революції Гідності на Майдані відкрилася виставка

До річниці Революції Гідності на Майдані відкрилася виставка

Фото
Укрінформ
Виставка, яка відкрилася на Майдані Незалежності, через фото- та текстові стенди нагадує про події Революції Гідності й інформує про подальші плани з увічнення пам’яті загиблих героїв.

Про це під час церемонії відкриття розповів директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Виставка, яку ми відкриваємо, називається “Майдан. Ландшафти пам’яті”. Вона присвячена Дню Гідності та Свободи і показує не лише про те, що було, а й про те, що буде”, - сказав Пошивайло.

За його словами, виставка має кілька рядів стендів, на першому з яких розміщуються фотографії часів Революції Гідності, на другому — інформація та хроніка подій із соціальних мереж.

Крім того, Пошивайло додав, що третій ряд стендів утворює внутрішнє коло й на них розміщується інформація про історію активізму на Майдані, громадські ініціативи, які зародилися тоді, а також про виникнення ідеї створення музею революції, опис основних етапів проходження цієї ініціативи для втілення в життя, плану території музею тощо.

Він уточнив, що загалом на Майдані Незалежності розташовано 48 стендів, а тривалість виставки досі є питанням відкритим. Пошивайло розраховує, що виставка діятиме до кінця зими, а потім стенди “переїдуть” на ділянку, де згодом буде збудовано Музей Революції Гідності.

Виставка до Дня Гідності та Свободи / Фото: Юлія Овсянникова, Укрінформ

Читайте також: Парубій назвав головну проблему слідства у справі про розстріли на Майдані

У свою чергу, міністр культури Євген Нищук наголосив на важливості збереження пам’яті про події 2013-2014 років на Майдані.

“Це наші трагічні сторінки, але це ті сторінки, які ми пройшли, вижили, вистояли, а, значить, будемо мати майбутнє”, - підкреслив урядовець.

Він також нагадав, що Герої Небесної сотні загинули за основоположні європейські та світові цінності, тож Революція Гідності є не лише суто історією України, але і Європи та світу в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-