У МЗС Франції обіцяють говорити на всіх рівнях про ув'язнених Кремлем українців

У МЗС Франції обіцяють говорити на всіх рівнях про ув'язнених Кремлем українців

Укрінформ
Питання звільнення українців, які незаконно ув’язнені в Росії, має порушуватися на всіх рівнях: від офіційного до проведення публічних заходів. 

Про це посол з прав людини Міністерства закордонних справ Франції Франсуа Крокет сказав, виступаючи на закритті фестивалю "Вікенд на Сході", завершальною подією якого вчора ввечері стали дебати про долю бранців Кремля, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що можна зробити, щоб їм допомогти і боротися проти цього з боку французької дипломатії - говорити про ці випадки як приватно, так і при двосторонніх контактах, на дипломатичних переговорах. ...Тиск на російську владу має робитися і неофіційно, через представників культури, інтелектуального середовища, простих громадян, яким слід відстоювати своє право висловлюватися вільно", - сказав посол, виступаючи перед учасниками дебатів та глядачами.

Читайте також: Наявність держтаємниці у "справі Сущенка" заважає у захисті - адвокат

"Сьогодні ми згадуємо про тих, хто дорого заплатив за те, щоб мати свободу слова. Це і представники культури, і журналісти. Кілька днів тому я приймав у себе дружину українського журналіста Романа Сущенка, який був кореспондентом тут, в Парижі. Він був затриманий... і утримується в Росії", - сказав дипломат.

На його переконання, важливо, щоб питання було на порядку денному як на рівні офіційних контактів, так і за допомогою публічних заходів.

Як відомо, вчора ввечері в Парижі відбулися дебати про долю Олега Сенцова та Романа Сущенка, які стали завершальним заходом фестивалю "Вікенд на Сході", що тривав тиждень і був присвячений Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-