Україна досі розраховується за блукання манівцями “русского мира” - Президент

Україна досі розраховується за блукання манівцями “русского мира” - Президент

Укрінформ
Хоча найгірше з пережитого українцями останніми роками вже позаду, втім Україна ще не вийшла із зони турбулентності і досі розраховується за два десятиліття блукання манівцями “русского мира”.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистої церемонії на Михайлівській площі у Києві з нагоди перейменування Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові війська Збройних Сил України та встановлення Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найгірше з пережитого нами останніми роками – позаду. Крок за кроком наша країна повертається на шлях економічного зростання та соціального розвитку”, - сказав він.

Президент зазначив, що імперія не сприйняла  волелюбство українців і пішла на них війною. “Імперія не може змиритися з нашим волелюбством, сприйняти сам факт нашого існування як окремої нації та окремої держави. Вона пішла на нас війною. Вона намагалася задушити нас економічно. Нарешті, вона активізувала розгалужену мережу впливу, запустила свої щупальця по всіх європейських усюдах, аби зірвати ратифікацію Угоди. Це була виснажлива зовнішньополітична битва, яку наші дипломати й численні закордонні друзі начисто виграли у Кремля”, - заявив глава держави, коментуючи виконання однієї з ключових вимог Майдану - Угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі.

Читайте також: Порошенко: Україна впровадила ще один стандарт НАТО - бордові берети

Водночас, Порошенко зазначив, що позитивні зрушення, оплачені великими втратами всього суспільства та досягнуті важкою працею кожного українця, “ще не стали незворотними”.

“Дійсно, процес змін надто далекий від завершення і не такий швидкий, як він нам уявлявся на старті. І помилок за цей час влада допустила немало, але ж не помиляється лише той, хто нічого не робить. Так, ми ще не вийшли із зони турбулентності, і досі розраховуємося за два десятиліття блукання манівцями "русского мира”,  - сказав він.

Втім, підкреслив глава держави, стратегічно українці знаходяться на правильному шляху. “Туди Україну вивели мільйони учасників Революції гідності. Вони ясно визначили дорогу, якою країні йти в майбутнє”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-