Луценко пояснив, чому Лукаш досі не повідомили про підозру

Луценко пояснив, чому Лукаш досі не повідомили про підозру

Укрінформ
Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська не погоджує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш через недостатність зібраних доказів. 

Про це повідомив під час брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ.

"Столярчук (заступник генпрокурора - ред.) не погоджував підозру, а тепер новий заступник, якого поставили курирувати Департамент спецрозслідувань, також не погоджує підозру. Такий закон. Слідчий має довести прокурору достатність доказів. У справі Лукаш, яку я особисто заслуховував, є зібрані докази, але заступник бере на себе юридичну відповідальність за притягнення до кримінальної відповідальності і вважає, що доказів недостатньо. Це її право. Йде робоче тертя між слідчими і прокурорами", - прокоментував він.

Водночас Луценко запевнив, що не має "ніяких сентиментів до пані Лукаш". "З іншого боку я не тільки людина, я прокурор і маю отримати сигнал, що кількість доказів достатня. Наразі такого сигналу по цій статті, яку хоче Сергій Вікторович (Горбатюк - ред.), немає. По іншій статті є", - додав він.

Читайте також: Тимчук розповів деталі спільної операції КДБ і ФСБ з затримання Шаройка

Раніше керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк повідомляв, що заступник генерального прокурора з питань слідства Юрій Столярчук з лютого поточного року  блокує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш та її першому заступнику Юрію Іващенку.

Він розповідав, що Столярчук не погоджує повідомлення про підозру Лукаш та іншим фігурантам кримінальної справи, незважаючи на неодноразові нагадування. При цьому заступник генпрокурора також не висловлював жодних зауважень стосовно недостатності зібраних доказів. Горбатюк стверджував, що таким чином створюються штучні перешкоди для завершення слідства у цій справі.   

 Генпрокуратура з 2014 року  розслідує кримінальне провадження відносно екс-міністра юстиції Лукаш та її заступника Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також статтею 366 Кримінального кодексу –  службове підроблення. Йдеться про заволодіння коштами державного бюджету на суму 2,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-