Горбатюк сказав, хто блокує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Лукаш

Горбатюк сказав, хто блокує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Лукаш

Оновлено
Укрінформ
Заступник генерального прокурора з питань слідства Юрій Столярчук з лютого поточного року  блокує повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш та її першому заступнику Юрію Іващенку.

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"З лютого цього року слідчий та прокурор вважають, що готові до завершення розслідування цього провадження, однак враховуючи, що підозрювані - колишня міністр юстиції Олена Лукаш, її перший заступник Юрій Іващенко - є адвокатами, повідомлення про підозру має погодити заступник генпрокурора з питань слідства. З лютого місяця заступник генпрокурора Столярчук не погоджує повідомлення про підозру вказаним особам, а також іншим фігурантам кримінальної справи, яким інкримінується заволодіння коштами державного бюджету", - сказав Горбатюк.

Він додав, що Столярчук не погоджує повідомлення про підозру Лукаш та іншим фігурантам кримінальної справи, незважаючи на неодноразові нагадування.

Читайте також: Екс-міністр юстиції Лукаш прийшла на допит до ГПУ

"Жодної відповіді про недостатність доказів, інших причин не підписання цієї підозри немає. Створюються штучні перешкоди, які не дозволяють це питання вирішити. Це знову ж таки показник роботи заступника генерального прокурора", - резюмував Горбатюк.

Як повідомлялося, Генпрокуратура з 2014 року  розслідує кримінальне провадження відносно екс-міністра юстиції Олени Лукаш та її заступника Юрія Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також статтею 366 Кримінального кодексу –  службове підроблення. Йдеться про заволодіння коштами державного бюджету на суму 2,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-