Мосійчук відповів Туці щодо

Мосійчук відповів Туці щодо "дилетантів", які вбили Окуєву

Укрінформ
Народний депутат Ігор Мосійчук заперечив заяву заступника голови МінТОТ Георгія Туки про те, що замах на нього та вбивство Аміни Окуєвої скоїли непрофесіональні кілери.

П ро це народний депутат Ігор Мосійчук написав на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо шановному Георгію Туці відомі якісь факти щодо замаху на мене під телеканалом «Еспресо» чи вбивства моєї помічниці Амина Окуева під Глевахою, рекомендую йому негайно дати покази слідчим, бо інакше це просто бла-бла-бла... Вважаю, що Георгій Тука відповідальний держслужбовець і продемонструє суспільству приклад співпраці зі слідчими органами!" - написав він.

За словами Мосійчука, в обох випадках діяли добре організовані та навчені групи кілерів.

"Спираючись на матеріали слідства, про які можу говорити, стверджую, що і у випадку з замахом на мене, і вбивством Аміни діяла професійна група вбивць у складі 2-3, а можливо, і більше осіб", - заявив депутат.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив в інтерв'ю "Апострофу", що російські спецслужби не мають стосунку до вбивства Аміни Окуєвої, а також вибуху, в якому постраждав народний депутат Ігор Мосійчук. На його думку, напади скоїли "дилетанти".

Як повідомлялося, в Києві близько телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня стався вибух, в результаті якого поранення дістали п'ятеро людей, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Поранений охоронець Мосійчука помер дорогою до лікарні. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого - Михайла Мормеля.

Читайте також: Тука вважає, що Росія не причетна до вбивства Окуєвої

А 30 жовтня поблизу селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка, колишнього командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва. Окуєва загинула, а Осмаєв був поранений.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Нардеп Ігор Мосійчук висловив думку, що замах на нього, а також убивства Окуєвої і Тимура Махаурі, якого підірвали в авто 8 вересня, скоїла одна і та сама диверсійна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-