У родичів Єфремова знайшли рахунки на 33 мільйони швейцарських франків - прокурор

У родичів Єфремова знайшли рахунки на 33 мільйони швейцарських франків - прокурор

Укрінформ
На закордонних рахунках родичів колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова розміщено 33 мільйони швейцарських франків. У випадку зміни запобіжного заходу це дозволяє йому виїхати за кордон та ухилитися від слідства. 

Про це у п'ятницю заявив прокурор під час розгляду справи Єфремова у Старобільському районному суді Луганської області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в невістки і сина Єфремова Олександра Сергійовича на банківських рахунках, які оформлені на іноземне підприємство у Швейцарській конфедерації, знаходяться 33 мільйони швейцарських франків. Це дозволяє йому виїхати за кордон та ухилитись від слідства, а також дає можливість тиснути на свідків та погрожувати їм", - підкреслив прокурор.

На думку обвинувачення, ці кошти мають незаконне походження.

Водночас сторона захисту заявила, що прокурор не дав жодного доказу існування цих грошей, що є порушенням закону.

Читайте також: Колишньому прес-секретарю Єфремова і Януковича повідомили про підозру

"Не можна теліпати просто так язиком без жодного підтвердження, довідки чи навіть квитанції. Попереджаю, ви порушуєте закон", - наголосив адвокат Єфремова.

А другий захисник екс-регіонала підкреслив, що гроші, є вони чи ні, не мають жодного відношення до справи, яка розглядається в суді.

Як повідомлялось, раніше суд продовжив арешт Єфремова до 21 листопада. Його обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3. ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341, ч.3 ст. 110, ч.1 ст.258 прим.3, ч.1 ст. 111 КК України.

Наразі в суди оголошено перерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-