ІМІ закликає міжнародні організації допомогти у звільненні журналіста Шаройка

ІМІ закликає міжнародні організації допомогти у звільненні журналіста Шаройка

Укрінформ
Інститут масової інформації закликає МЗС, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого спецслужбами Білорусі кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

“Затримання Шаройка у Мінську свідчить про те, що відтепер жоден український журналіст не може почуватися в безпеці, перебуваючи в Білорусі”, – заявила виконавчий директор ІМІ, представник міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” в Україні Оксана Романюк.

Інститут масової інформації вбачає в цьому затриманні політичні ігри Росії, в які було залучено підконтрольну Кремлю Білорусь. “Журналіста звинувачують у шпіонажі, що нагадує сценарій російських спецслужб, який був застосований до затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка”, - наголошується в повідомленні.

ІМІ закликає МЗС України та міжнародні організації активізувати всі свої зусилля в дипломатичній та публічній площині задля того, аби домогтися звільнення і повернення українського журналіста на територію України.

Читайте також: Українське посольство в Білорусі запевняє, що забезпечує журналісту Шаройку підтримку

Як повідомлялося, про затримання у Мінську журналіста Шаройка стало відомо 17 листопада, проте насправді його затримали ще 25 жовтня. Шаройку висунули обвинувачення у шпигунстві.

Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Шаройка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-