Парубій сподівається, що українці відпочиватимуть 25 грудня вже цьогоріч

Парубій сподівається, що українці відпочиватимуть 25 грудня вже цьогоріч

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на якнайшвидше підписання Президентом Петром Порошенком закону про запровадження вихідного дня на Різдво 25 грудня для святкування українцями цього свята вже цього року.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюсь, що цей закон буде підписаний ще до 25 грудня Президентом України. Я сподіваюсь, що вже цього року 25 грудня усі, хто святкує Різдво 25 грудня, будуть мати змогу святкувати його вже у вихідний день», - сказав Парубій

Він висловив переконання, що ухвалений закон буде позитивно сприйнятий суспільством. «Я впевнений, що це рішення буде мати позитивні наслідки, і буде позитивно сприйнято усією українською громадою», - наголосив Голова ВР.

Також спікер парламенту нагадав, що запроваджуючи вихідний 25 грудня, депутати скасували вихідний на 2 травня і одночасно перейменували свято 1 травня.

«Мало хто звернув увагу на те, що ми при скасуванні 2 травня як вихідного... ми ще й перейменували 1 травня за зразком європейських країн у День праці. Тобто, більше в нас не буде Дня солідарності трудящих, а буде День праці, як в усього цивілізованого світу», - зазначив Парубій.

Читайте також: Парубій пояснив, чому скасували вихідний на 2 травня

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 листопада ухвалила закон про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня. Водночас депутати скасували 2 травня як вихідний день.

За відповідний законопроект № 5496 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» щодо святкових і неробочих днів» проголосували 237 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-