Глава ГПУ запевняє: справи на Ситника немає, розслідують розголошення таємниці

Глава ГПУ запевняє: справи на Ситника немає, розслідують розголошення таємниці

Укрінформ
Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу. На даний момент директор НАБУ Артем Ситник не є фігурантом кримінального провадження.

Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко.

"У нас немає провадження відносно Ситника. Зареєстроване провадження по факту ймовірного розголошення таємних документів, про що зробила відповідну заяву народний депутат, а потім особа, яка вважає себе потерпілою", - сказав він.

Луценко розповів, що на аудіозаписі, який фігурує у кримінальному провадженні, чутно, як особа, схожа на пана Ситника, розповідає журналістам про матеріали слідства, здобуті у ході санкціонованого судом прослуховування однієї жінки.

"Якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретності і це робила посадова особа правоохоронного органу, у неї будуть проблеми із законом. Але поки все це лише припущення. Наразі зареєстрована заява, будуть проведені відповідні слідчі дії", - резюмував він.

Читайте також: Справу на генпрокурора НАБУ відкрило за заявою Рената Кузьміна

Як повідомлялося, народний депутат з "Народного фронту" Антон Геращенко оприлюднив аудіозапис, на якому нібито директор НАБУ Артем Ситник розповідає стороннім особам результати прослуховування телефонних розмов колишнього заступника військового прокурора Костянтина Кулика зі своєю дружиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-