У Гриневич визначилися із питанням шкільної форми

У Гриневич визначилися із питанням шкільної форми

Укрінформ
Запровадження шкільної форми в навчальних закладах регламентується статутом школи та внутрішнім розпорядком навчального закладу.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти та науки на запит ГО "Батьки SOS", повідомляє освітній портал Osvita.ua.

"Законами України не встановлено обов'язкове запровадження шкільної форми у закладах загальної середньої освіти. Питання щодо запровадження шкільної форми в освітньому закладі регламентується статутом школи та правилами внутрішнього розпорядку, що розробляються самим навчальним закладом", - йдеться у відповіді міністерства.

У відомстві зауважили, що відповідно до статті 23 закону України "Про освіту" держава гарантує академічну, організаційну, фінансову і кадрову автономію закладів освіти.

Читайте також: Гриневич розповіла у Брюсселі про новий освітній закон

Також, згідно зі ст. 28 цього закону, учасники освітнього процесу можуть як безпосередньо, так і через органи громадського самоврядування колективно вирішувати питання організації та забезпечення освітнього процесу закладів освіти, захисту їхніх прав та інтересів, організації дозвілля та оздоровлення, брати участь у громадському нагляді (контролі) та в управлінні закладом освіти у межах повноважень, визначених законом та установчими документами закладу освіти.

Таким чином, батьки учнів закладів загальної середньої освіти та особи, які їх замінюють, мають право долучатися до вирішення організаційних питань стосовно запровадження шкільної форми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-