СБУ назвала депутата, який фінансував терористів

СБУ назвала депутата, який фінансував терористів "ДНР" та "ЛНР"

Укрінформ
Голова Всеукраїнської партії «Родина», екс-депутат ВР та Одеської міськради Ігор Марков фінансував незаконні збройні формування «ДНР» та «ЛНР» спільно з менеджментом одеської будівельної компанії. 

Про це Укрінформу повідомило джерело у Службі безпеки України.

"До фінансування "ДНР" і "ЛНР" через будівельний бізнес в Одесі причетний колишній депутат Верховної Ради Ігор Марків", - сказав співрозмовник агентства.

Наразі в офісах будівельної компанії в Одесі проходить обшук з метою отримання додаткових доказів у рамках порушеного кримінального провадження за фактом фінансування тероризму. 

Раніше прес-служба СБУ повідомила про викриття фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом будівельної компанії незаконних збройних формувань так званих "ДНР" та "ЛНР".

Правоохоронці встановили, що один із великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації та отримує кошти готівкою.

Потім гроші передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який має "інтереси" у будівельному бізнесі.

Співробітники спецслужби задокументували, що депутат, оголошений у міжнародний розшук, переховується від українського правосуддя на території Росії та спрямовує відсоток від суми на фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

В СБУ зазначають, що для отримання додаткових доказів фінансування тероризму у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії та місцях проживання фігурантів справи.

Читайте також: Екс-депутат Одеської міськради фінансував бойовиків - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 року Приморський райсуд Одеси виніс заочне рішення про арешт колишнього народного депутата, члена фракції Партії регіонів Ігоря Маркова, затриманого напередодні в Італії.

Позбавленому мандата народного депутата Маркову інкримінували організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. За даними міліції, йшлося про події 2007 року, коли біля Одеської облдержадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Крім того, у 2015 році Марков виступив на прес-конференції в Москві як член так званого «Комітету порятунку України», очолюваного колишнім прем'єром України Миколою Азаровим. Марков був оголошений у розшук у грудні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-