Хакери вкрали $1 млн з банку Кредит Дніпро

Хакери вкрали $1 млн з банку Кредит Дніпро

Укрінформ
З банку Кредит Дніпро ще півтора року тому хакери вкрали майже 1 млн доларів США.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва, опублікованій 6 листопада.

"У квітні 2016 року хакерське злочинне угруповання, до складу організаторів якого входять громадяни Росії та України, за допомогою розповсюдження шкідливого програмного забезпечення в інформаційній системі Банку Кредит Дніпро створило несанкціонований платіжний документ на переказ $950,8 тис. на рахунок компанії FAR SIGHT INTERNATIONAL LTD в китайському банку SHANGHAI PUDONG DEVELOPMENT BANK 12 ZHONG SHAN DONG YI SHANGHAI LU", - йдеться в матеріалах суду.

Читайте також: Екс-глава Yahoo звинуватила "російських агентів" в крадіжці даних з акаунтів

Після цього проходив "обнал" вкраденої суми.

"Члени злочинного угруповання при пособництві громадян України, Росії, Вірменії та Азербайджану, зняли цю суму через банкомати в Китаї, ніж принесли збиток банку на суму приблизно $1 млн", - зазначено в документі.

І хоча викрадення грошей відбулося ще в квітні 2016 року, банк із запізненням звернувся в поліцію. Досудове розслідування у кримінальній справі № 42017000000001932 почалося тільки 16 червня 2017 року.

Хакери підозрюються у злочинах, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 361-1 (поширення шкідливих програм), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з платіжними документами), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-