Суд заарештував підозрюваного у замаху на заступника голови правління ДПЗКУ

Суд заарештував підозрюваного у замаху на заступника голови правління ДПЗКУ

Укрінформ
Підозрюваному у замаху на вбивство заступника голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права звільнення під заставу. 

Таке рішення ухвалив Печерський райсуд м. Києва, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"За клопотанням Київської місцевої прокуратури № 6 зловмиснику, який вчинив замах на вбивство заступника голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, увечері 10 листопада неподалік будівлі ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» скоєно напад на заступника голови правління ПАТ, коли він вийшов із приміщення. Нападник підійшов до нього упритул та завда кількох ударів по голові металевим молотом. У цей час водій держслужбовця кілька разів вистрелив у нападника із зареєстрованої травматичної зброї. Поранений у ногу зловмисник кинув молоток та намагався втекти, проте його затримав нарядом поліції охорони, який в цей час патрулював місто. 

Читайте також: Досудове розслідування розстрілів на Майдані близьке до завершення - Луценко

Нападником виявився 28-річний уродженець Ростовської області РФ, зареєстрований у м. Нова Каховка на Херсонщині. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (Замах на умисне вбивство), санкція якої передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі. Із підозрюваним проводяться слідчі дії.

Потерпілий заступник голови правління ПАТ із травмою голови доправлений до лікувального закладу, де й нині перебуває на стаціонарному лікуванні. Чоловік пов'язує напад із професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-