Досудове розслідування розстрілів на Майдані близьке до завершення - Луценко

Досудове розслідування розстрілів на Майдані близьке до завершення - Луценко

Укрінформ
Найближчим часом буде завершено досудове розслідування у справі про розстріли на Майдані в 2014 році щодо колишніх високопоставлених чиновників режиму екс-президента Віктора Януковича та його самого.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає телеканал "112 Україна"

"Друга справа про Януковича, Захарченка та Якименка, які підозрюються у віддаванні наказів, що призвели до розстрілів на Майдані, має отримати у Печерському суді дозвіл на заочний характер досудового слідства. Як ви знаєте, там декілька засідань суду вже відбулося. Приблизно половину обсягу матеріалів слідства суд уже вивчив. Очевидно, ближчим часом, ближчими тижнями рішення також буде ухвалено. Після цього досудове слідство завершиться. І одразу після завершення першої справи Януковича ми будемо готові передати і цю справу до суду... Я готовий взяти участь у засіданнях суду у справах Януковича, щойно пан Янукович прийде до суду і сяде на відведене йому місце підсудного", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше ГПУ оголосила про нові підозри Януковичу, Захарченку, Якименку і низці інших екс-чиновників у "справах Майдану" 2014 року. Їх підозрюють у незаконному перешкоджанні організації та проведення мітингів, походів і демонстрацій, організації перевищення співробітниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисного вбивства двох і більше осіб, закінченого замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту.

Читайте також: На Майдані Незалежності побили іноземного дипломата

У березні 2017 року Військова прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-