Дезінформація в соцмережах вже вплинула на вибори в 18 країнах - Freedom House

Дезінформація в соцмережах вже вплинула на вибори в 18 країнах - Freedom House

Укрінформ
Уряди у всьому світі спрямовують свої зусилля на маніпулювання інформацією в соціальних мережах, підриваючи демократію та сприяючи падінню рівня свободи в інтернеті.

Про це йдеться в оприлюдненій 14 листопада щорічній доповіді "Свобода в мережі-2017"  міжнародної правозахисної організації Freedom House, повідомляє Радіо Свобода.

За даними правозахисників, онлайн-маніпуляції та тактика дезінформації торік відіграли важливу роль на виборах у принаймні 18 країнах, включно зі впливом Росії на виборчий процес у Сполучених Штатах.

"Використання платних коментаторів та політичних ботів для поширення державної пропаганди було започатковано Китаєм та Росією, але тепер стало глобальним", – заявив президент Freedom House Майкл Абрамович.

За даними дослідників, українська влада, заблокувала деякі інтернет-сервіси російського походження, в тому числі популярні соціальні мережі та пошукову систему. Це сталося після того, як російські агенти заполонили соціальні медіа сфабрикованими повідомленнями, що просувають вплив Кремля.

Читайте також: Іспанія готова надати докази втручання Росії в референдум у Каталонії

Серед країн, які обмежують інтернет найменше, названі Ісландія, Естонія та Канада, Сполучені Штати посіли п’яте місце в цьому списку. Серед найгірших у списку з 65 країн фігурує Китай, Росія обіймає 15-те місце за рівнем несвободи в мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-