В’ятрович має підтримку в Раді щодо переформатування календаря свят

В’ятрович має підтримку в Раді щодо переформатування календаря свят

Укрінформ
Український національний інститут пам’яті пропонує перенести вихідний з 9 на 8 травня, а також “переформатувати” 8 березня.

Про це директор інституту Володимир В’ятрович розповів Главреду.

За словами В’ятровича, ініціатива вилилася у законопроект, який був обговорений з громадськістю. Нині оновлений варіант докменту є на сайті інституту.

“ми повернули в якості вихідного 1 травня (раніше ми пропонували позбавити його вихідного статусу), але ми змінили формат цього свята — тепер ми говоримо про Свято праці, а не Міжнародний день солідарності трудящих. Натомість ми залишили в силі нашу пропозицію про перенесення вихідного з 9 травня на 8 травня, про переформатування 8 березня як Міжнародного жіночого дня на День боротьби за права жінок і запропонували позбавити його статусу вихідного”, - каже В’ятрович.

Читайте також: Українці на новорічні свята відпочиватимуть на день менше

Він стверджує, що законопроект подали на затвердження Кабміну, але наразі він не затверджений, бо отримав зауваження з боку Міністерства культури.

“Нещодавно ми домовилися, що проведемо ширші консультації за участі громадськості з Міністерством культури, аби, можливо, подавати цей законопроект як урядовий. Якщо цього зробити не вдасться, то маємо вже підтримку значної кількості народних депутатів, тож будемо подавати його як депутатський законопроект. Я вважаю, що для країни це буде надзвичайно важливий крок вперед. Це — продовження декомунізації. Тому що ми нарешті повинні припинити жити синхронно з державою-агресором”, - переконаний Володимир В’ятрович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-