Політ

Політ "Горлиці", цементна атака й забіг у протигазах

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Другий обвинувачений: Київський райсуд Харкова в середу, 8 листопада, обрав запобіжний захід – утримання під вартою на 42 доби без застави – для другого учасника смертельної ДТП, що сталася 18 жовтня в центрі Харкова, Геннадія Дронова.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Політ "Горлиці": на аеродромі в Гостомелі, що на Київщині, відбулися льотні випробування українського військового багатофункціонального безпілотного авіакомплексу "Горлиця". Безпілотник завдовжки 4,4 м із розмахом крил 6,7 м та злітною вагою 200 кг може літати на відстань до 1 км та підійматися на висоту до 2,4 км. Максимальне навантаження БПЛА – 50 кг, а швидкість – 150-180 км/год. "Горлиця" призначена для повітряної оптико-електронної розвідки вдень і вночі незалежно від погодних умов і передавання розвідувальної інформації на командний пункт. Крім того, безпілотник може нести озброєння для ураження ворожих цілей.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

У Чорнобильській зоні відчуження розпочали будувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива для тривалого зберігання палива з Рівненської, Южно-Української та Хмельницької АЕС. Урочиста церемонія символічного підняття першого кубометра землі на місці майбутнього ЦСВЯП відбулася в четвер, 9 листопада, поблизу селища Буряківка Київської області.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Того ж дня українці відзначили День української писемності та мови XVII радіодиктантом національної єдності. Цьогоріч він мав девіз "Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета". До символічної акції на підтримку української мови долучилися по всій країні.   

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

В Одесі частково обрушилася стіна й арка двоповерхового житлового будинку на вул. Степовій, 48. Загалом обвалилося близько 10 кв. м стіни на рівні другого поверху. Жертв чи постраждалих унаслідок інциденту немає. З будинку рятувальники евакуювали 13 осіб. Відновити аварійну будівлю обіцяють протягом півроку.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У тій же Одесі в ніч на вівторок, 7 листопада, на трьох відкритих майданчиках для стоянки автомобілів згоріли чи були пошкоджені вогнем 18 автомобілів. Врятувати від полум'я вдалося 6 автівок.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Цементна атака: у ніч на 7 листопада невідомі залили цементним розчином Вічний вогонь у столичному парку Вічної слави. Правоохоронці з’ясовують усі обставини інциденту.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Аваков і Ленін: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував книгу "Ленін з нами?", яку написав у співавторстві з відомими українськими діячами. Захід було організовано у стилі "совєтського собранія", а його ведучим став актор, переодягнений у костюм Леніна. Представляючи книгу, Арсен Аваков зазначив, що надихнувся 2007 року, коли, працюючи на посаді керівника Харківської області, видав статтю "Ленін з нами", яка тепер доповнена відгуками читачів статті, матеріалами щодо "ленінопаду", декомунізації тощо.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Своє негативне ставлення до вождя пролетаріату та комуністичної ідеології "фаєрично" продемонстрували у річницю Жовтневої революції й активісти, які підпалили опудало Ілліча на Бессарабській площі у столиці. 

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Із таким же запалом і не меншою кількістю фаєрів пройшлися столичними київськими вулицями учасники маршу на підтримку фанатів ФК "Зоря" Владислава Овчаренка та Артема Ахмерова, яких захопили рік тому бойовики в Луганську.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

А біля Кабміну відбулася акція-перфоманс із закликом до уряду внести зміни в проект бюджету на 2018 рік і збільшити державну підтримку фінансування енергоефективності для населення щонайменше до 1%. До організації учасники заходу підійшли творчо, не втрачаючи почуття гумору.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

У Києві залізничники відзначили своє професійне свято, запустивши в мальовничу подорож навколо столиці ретропоїзд.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

У Вінниці тим часом шанувальники технічних новинок мали змогу побачити на власні очі за допомогою окулярів віртуальної реальності неповторні японські краєвиди. Стенд "Парки Японії" від Mitsubishi Corporation став частиною виставки в межах Днів Японії у Вінницькому облaсному крaєзнaвчому музеї.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Трохи менше захвату було у цих двох учасників Міжнародного турніру з карате Dnipro Cup у спорткомплексі Українського державного хіміко-технологічного університету, що в Дніпрі. Загалом до міста з'їхалися 700 найкращих спортсменів з Грузії, Азербайджану, Білорусі та України. Тож на свою чергу показати, на що здатен, доводилося зачекати. Це перший турнір такого рангу в Дніпрі  після того, як карате ввійшло до програми Олімпійських ігор.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

А Запоріжжям бігали спортсмени-аматори й професіонали в межах півмарафону Zaporizhstal Half Marathon 2017. Змагалися на кількох дистанціях: 21,0975 км; 10; 5 і 2 км. Організатори повідомили, що в напівмарафоні брали участь 1,5 тисячі спортсменів. Найшвидший із чоловіків подолав дистанцію за 1 годину і 5 хвилин, а кращий результат серед жінок – 1 година і 17 хвилин. Серед учасників також були кілька візочників і спортсменів з собаками.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Перед стартом напівмарафону місцеві активісти провели екологічну акцію – забіг у протигазах. Учасники цього заходу зауважили, що "в Запоріжжі настільки брудне повітря, що бігти можна тільки у протигазах".

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

На території Запорізького мисливського господарства тим часом у небо випустили чотири сотні фазанів – для збільшення поголів’я птахів.

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

Національному академічному театру опери та балету ім. Т.Шевченка – 150. Ювілей колектив святкував у середу, 8 листопада.

Фото: Василь Артюшенко
Фото: Василь Артюшенко

У столичному "Мистецькому Арсеналі" відкрилася виставка традиційного та сучасного японського мистецтва "Уявний путівник. Японія". Експозиція презентує роботи сучасних японських митців та експонати з українських музеїв.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

У селищі Великий Бичків, що на Закарпатті, в четвер, 8 листопада, розпочали триденну битву 17 кращих різьбярів Західної України. Під час фестивалю-змагання на території місцевої школи-інтернату вони працюватимуть над скульптурами, що стануть першою Алеєю різьби.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Данііл Шамкін

Фото: Данііл Шамкін

Народні депутати України під час засідання парламенту.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Вечірній урбаністичний краєвид канадського Торонто.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Книги у валізах під час книжкового ярмарку біля пам'ятника першодрукареві Івану Федорову у Львові.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук
Виставка творів скульптури й малярства заслуженого художника України В'ячеслава Гутирі у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України.Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Рятувальники гасять умовну пожежу під час спеціальних тактичних навчань на території Міжнародного аеропорту "Миколаїв".

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Осіннє золото Ужгорода - гінкго дволопатеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-