"Бурштиновий" Розенблат підтвердив арешт своїх рахунків у німецькому банку

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат називає неправомірним арешт його рахунків у німецькому банку Sparkasse Dortmunt.

Про це він сказав журналістам у Верховній Раді, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Це кредитні рахунки. Через ці кредитні рахунки я сплачував у німецькому банку за житло, за мої домівки, які я взяв у кредит... Хай коментують ті люди, які виносять неправосудні рішення", - сказав депутат.

Солом'янський райсуд Києва ухвалив 3 листопада рішення про арешт рахунків Розенблата у німецькому банку в рамках "бурштинової справи". 

Зокрема, в рішенні суду вказано, що під час обшуку Розенблата детективами НАБУ в салоні літака в еропорту "Київ" (Жуляни) було вилучено банківську картку банку Sparkasse Dortmunt.

"Накласти арешт на майно підозрюваного ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1, (РНОКПП НОМЕР_2), а саме: грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку № НОМЕР_3 та банківському рахунку № НОМЕР_4, що відкриті в банківській установі Sparkasse Dortmunt на території Федеративної Республіки Німеччина. Арешт на майно накласти на строк проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000003712 від 28 листопада 2016 року", - йдеться в ухвалі суду.

Читайте також: Слідство щодо "бурштинових" Розенблата і Полякова майже завершене - САП

Як повідомляв Укрінформ, Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. 

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

Однак 13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу щодо Розенблата.

 19 жовтня 2017 року детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-