Луценко хоче заборонити заставу для хабарників

Луценко хоче заборонити заставу для хабарників

Укрінформ
Запобіжний захід у вигляді застави для підозрюваних у хабарництві є дуже гуманним, але він підриває довіру до правоохоронних органів.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Випуск під сміховинні застави конкретних очевидних корупціонерів, з моєї точки зору, вбиває довіру не тільки до правоохоронних органів, а й до держави. Якщо йдеться про очевидні випадки, де людина впіймана "на гарячому", в такому випадку я пропонував би, щоб підозрювана особа перебувала у слідчому ізоляторі, а запобіжний захід міг бути переглянутий лише в ході судового слідства", - сказав Луценко.

Читайте також: Суд обрав екс-меру Миколаєва запобіжний захід - 160 тисяч застави

На його думку, це доцільно у випадках хабарництва і отримання незаконної фінансової вигоди, тобто "там, де є очевидним діяння особи, яка підпадає під підозру і обвинувачення". Коли ж ідеться про такі злочини, як розкрадання, зловживання службовим становищем тощо, то, на думку генпрокурора, у цих випадках варто залишити суду можливість обрати між заставою і арештом у зв'язку з неочевидністю таких звинувачень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-