Справа Павла Гриба: рідним українця дозволили участь у суді

Справа Павла Гриба: рідним українця дозволили участь у суді

Укрінформ
Рідним дозволили взяти участь у судовому засіданні, яке відбудеться 7 листопада в Краснодарі над Павлом Грибом.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу його батько Ігор Гриб.

"Завтра відбудеться судове засідання в режимі відеоконференції, де буде розглядатися міра запобіжного заходу Павлові", - сказав Гриб.

За його словами, засідання відбудеться в 9.30 і у ньому дозволили взяти участь родичам Павла. Батько повідомив, що особисто він не буде присутній на засіданні. Крім того, в засіданні візьмуть участь і консул України.

Відповідаючи на запитання щодо стану здоров'я Павла Ігор Гриб зауважив, що "ніяких позитивних змін у здоров'ї немає і бути не може через те, що Павлу не дозволили приймати ліки, які він раніше приймав".

Читайте також: Утримуваного у Росії українця Павла Гриба будуть судити по скайпу

У цьому контексті батько повідомив, що Павлові прописали інші ліки і він не може відмовитися їх пити через те, що це буде розцінюватися як порушення режиму перебування.

Таким чином, за словами Ігоря Гриба, російська сторона порушує права його сина, бо він не має права відмовитися від ліків, які йому прописали.

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко поінформувала, що МЗС звернулося до європейських і американських колег, аби вони направили акредитованих у РФ дипломатів на розгляд справи Павла Гриба, яка  розглядатиметься в російському суді 7 листопада.

24 серпня 19-річний громадянинин України Павло Гриб був незаконно затриманий на території Республіки Білорусь і згодом насильно переміщений в Російську Федерацію - ймовірно, за участю ФСБ РФ.

Російська влада обвинувачує Гриба в підготовці теракту в школі. Суд у Краснодарі продовжив арешт Грибу до 4 січня 2018 року.

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту.

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені унаслідок ускладненого кровообігу). Стан здоров'я українця, за інформацією його адвоката, лікарі оцінюють як тяжкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-