НАБУ заперечило закупівлю спорядження у фігуранта

НАБУ заперечило закупівлю спорядження у фігуранта "справи рюкзаків"

Укрінформ
НАБУ заперечило твердження, ніби воно купувало спорядження у фіктивної компанії, причетної до розтрати понад 14 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб МВС.

Про це мовиться у роз’ясненні бюро, опублікованому на Facebook.

У НАБУ наголосили, що не мали і не мають ніяких контрактів із товариством із обмеженою відповідальністю, про яке йдеться у справі. Особа, яка представляла інтереси цього ТОВ в епізоді з закупівлею рюкзаків, дійсно брала участь у двох тендерах із закупівель, оголошених НАБУ, – але в цих тендерах ця фізична особа виступала від свого імені як приватний підприємець (ФОП).

Читайте також: НАБУ закупило спортивні костюми у підозрюваного у «справі рюкзаків» - нардеп

«У двох тендерах – на постачання 220 літніх сорочок під бронежилети та 42 спортивних костюмів – цей підприємець був визначений переможцем. Із ним був укладений контракт. Закупівлі НАБУ проводилися у форматі відкритого тендеру в системі державних закупівель ProZorro, з дотримання всіх вимог законодавства. За результатами проведених тендерів ціну закупівлі знижено порівняно з очікуваною. Зокрема, економія при закупівлі сорочок склала 35%, спортивних костюмів – 38%. Загальний розмір економії склав близько 280 тисяч гривень», – заявили в НАБУ.

Читайте також: НАБУ оприлюднило корупційну схему закупівлі "рюкзаків Авакова"

«Наголошуємо, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендеру з закупівлі (у лютому 2017) не перебував у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні НАБУ, відтак конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендеру чи хід досудового розслідування, не було. Закуплені товари були поставлені НАБУ своєчасно, в повному обсязі. За своїми характеристиками товар повністю відповідав технічним, якісним та кількісним характеристикам, обумовленим у предметі закупівлі при оголошенні тендеру», – мовиться в заяві бюро.

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії "Turboseo" Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Солом'янський райсуд обрав для всіх трьох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-