Відео з кабінету Чеботаря є законним доказом у

Відео з кабінету Чеботаря є законним доказом у "справі рюкзаків" - глава НАБУ

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що відео з кабінету екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря є законно здобутим доказом у так званій "справі рюкзаків".

Про це Ситник зазначив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції у п`ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця справа почалася з демонстрації відеозапису у ЗМІ, на якому видно, як певні особи домовляються. У детектива був окремий напрямок роботи, аби здобути докази допустимості цього запису, бо він сам по собі не має доказового значення, коли ми не доведемо, що це допустимий доказ. Я можу сказати, що ця інформація, отримана із застосування аудіо- та відеофіксації певного чиновника, була зібрана з дотриманням чинного законодавства", - сказав Ситник.

Він додав, що відеозапис є не єдиним доказом слідства у даній справі, а ключові з них слідство отримало "буквально недавно у зв`язку з тим, що не всі особи, які мали можливість дати свідчення по цій справі, були встановлені з самого початку".

 Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії "Turboseo" Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Читайте також: Ситник заперечує, що попереджав Авакова про обшуки у сина

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Солом`янський райсуд обрав для всіх трьох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді особистого зобов`язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-