Луценко каже, що Каськів фактично визнав провину

Луценко каже, що Каськів фактично визнав провину

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє передати до суду обвинувальний акт відносно екс-голови Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва до суду впродовж 2-3 тижнів.

Про це Луценко заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досудове слідство фактично завершене. Ми зараз зберемо остаточні докази, проведемо допит, оформимо відповідні документи і впродовж двох-трьох тижнів направимо цю справу до суду", - сказав він.

На думку генпрокурора, факт відшкодування Каськівом збитків у розмірі 7,5 млн грн свідчить про визнання ним своєї вини.

Як наголосив Луценко, Державна казначейська служба 25 жовтня прийняла від Каськіва платіж на суму 7 млн 470 тис. та зарахувала цю суму до бюджету.

"Як ми вбачаємо, Каськів, розуміючи невідворотність наших доказів, добровільно погодився на спрощену процедуру екстрадиції та оплатив кошти до держбюджету по статті "оплата коштів винною особою", а також у ході першого допиту сьогодні зранку продемонстрував визнання своєї вини у цьому кримінальному провадженні", - підкреслив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Каськіва екстрадували із Панами в Україну. У середу, 1 листопада, Печерський районний суд обрав для колишнього голови Держкомінвестпроекту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 160 тис. грн.

Читайте також: Каськів обіцяє відшкодувати державі збитки незалежно від рішення суду

Каськіва підозрюють у розкраданні в 2012-2013 роках 7,5 млн грн державних коштів за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія".

Водночас Каськів у середу заявив про готовність відшкодувати завдані державі збитки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-