СБУ розслідує справи про держзраду за участі журналістів і блогерів

СБУ розслідує справи про держзраду за участі журналістів і блогерів

Укрінформ
Служба безпеки розслідує два кримінальні провадження, пов'язані з розголошенням державної таємниці, та два провадження щодо державної зради, у яких проходять журналісти або блогери.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час громадських слухань щодо безпеки журналістів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується державної зради, у нас є два провадження, де проходять журналісти або особи, пов'язані з журналістської діяльністю, - блогери", - зазначив він.

Крім того, за його словами, СБУ розслідує дві справи, пов'язані з державною таємницею і де проходять журналісти, а саме - з оприлюдненням матеріалів, які стосуються державної таємниці, та з виявленням флеш-носія з таємною інформацією Міністерства оборони.

Читайте також: Прокуратура скерувала до суду справу про держзраду екс-депутата ВР АРК

Водночас Кононенко наголосив, що журналістів, зокрема "Української правди", де було опубліковано інформацію, що містить держтаємницю, не звинувачують у розголошенні таких даних, оскільки вони не є "секретоносіями".

"Питання про розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, можна ставити тільки до тієї особи, якій ця таємниця була довірена", - підкреслив заступник голови СБУ.

У свою чергу, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції Олександр Ковтун зазначив, що з початку цього року поліцією було відкрито 200 кримінальних проваджень щодо перешкоджання діяльності журналістів і за цей час до суду направлено 17 кримінальних проваджень, а 120 кримінальних справ закрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-