"Рюкзаки Авакова": НАБУ обіцяє завершити розслідування за два місяці

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро обіцяють упродовж двох місяців завершити розслідування справи про розтрату 14 млн грн державних коштів під час закупівлі у 2014 році рюкзаків для Нацгвардії. 

Про це сказав у коментарі журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Детективи обіцяють, що протягом двох місяців слідство буде завершене і вони навіть продовження до трьох місяців не будуть вимагати", - зазначив він.

Також керівник САП на запитання журналістів повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не фігурує у даному кримінальному провадженні.

Крім того, Холодницький заявив, що під час погодження процесуальних документів у справі, в якій фігурує син міністра МВС Олександр Аваков, не вважає за потрібне озиратися на його батька та різні політичні сили.

"Для мене був єдиний аргумент - це доказова база. Цих доказів, які є зараз, достатньо для оголошення підозр. Чи буде достатнім для направлення до суду та оголошення вироку - покаже слідство", - резюмував він.

Читайте також: У САП сподіваються, що запобіжні заходи фігурантам “справи рюкзаків” оберуть сьогодні

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Очікується, що 1 листопада суд обере запобіжні заходи фігурантам “справи рюкзаків”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-