МІП в умовах гібридної війни намагається забезпечити стратегічні комунікації - Біденко

МІП в умовах гібридної війни намагається забезпечити стратегічні комунікації - Біденко

Укрінформ
Мінінформ в умовах гібридної війни проти України працює за трьома напрямками - сприяння створенню й розвитку інституцій, цінностей відкритого суспільства та розбудові стратегічних комунікацій.

Про це заявив державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко під круглого столу "Україна та країни Східного партнерства у протидії гібридний загрозам заради суспільної безпеки" у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на сьогоднішній день намагаємося виконувати ключову роль як агенції, яка підтримує три напрями - відкрите суспільство, розбудова інституцій та розвиток стратегічних комунікацій", - сказав він.

За його словами, реалізація МІПом саме цих трьох напрямів розбудови держави зумовлена гібридною війною, що наразі ведеться Росією проти України.

"Суть гібридної війни в тому, що ворог постійно випереджає, ворог постійно використовує свої ресурси, дуже великі ресурси на тих фронтах, на тих ділянках, де або не чекаємо, або не маємо змоги відповісти. Тому якщо є задача, а така задача стоїть, - вижити і перемогти, то, звичайно, що відповіді мають веститися асиметрично", - наголосив держсекретар.

Біденко зазначив, що одним із напрямів роботи Мінінформполітики за нинішніх умов є сприяння і підтримка створенню і діяльності інституцій - як державних, так і неурядових, які зможуть самостійно реалізовувати різноманітні проекти і самостійно "виживати в умовах гібридної війни або війни "всіх проти всіх"".

На його думку, підтримка сильних інституцій - це є перша запорука того, що Україна почне перемагати. Як приклад таких інституцій він назвав InformNapalm, “СтопТерор”, StopFake та інші.

Читайте також: НСЖУ назвала дату громадських слухань щодо безпеки журналістів

Крім того, держсекретар відзначив, що серед пріоритетних напрямів діяльності МІПу є розбудова стратегічних комунікацій та підтримка розвитку цінностей відкритого суспільства, створення інклюзивних інститутів, які, за його словами, унеможливлять закрите ухвалення важливих рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-