Українці вважають суд найбільш корумпованою установою

Українці вважають суд найбільш корумпованою установою

Опитування
Укрінформ
Найбільш корумпованими в Україні, на думку населення, є установи, що мають боротися з корупцією: суд, Верховна Рада, прокуратура, уряд.

Це засвідчили результати опитування населення, повідомила Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" під час круглого столу в Укрінформі.

"Найбільш корумповані органи, на думку українців, - це суд, тобто та інстанція, яка і повинна боротися з корупцією, - так вважають 52%; Верховна Рада, яка повинна приймати закони, що мають побороти корупцію, - 51%; прокуратура, яка має боротися з корупцією, - 45%; уряд - 43%; митниця - 39%; медичні установи - 39%", - сказала Ірина Бекешкіна. 

Вона зазначила, що за показниками корупції Україна перебуває "на найбільш ганебних місцях", і ситуація не міняється.

"Коли ми питаємо, чи корупція за останні 3 роки сталою більшою-меншою, майже 40% вважають, що нічого не змінилося, а 44% - що вона значно або трохи зросла", - підкреслила соціолог.

Водночас Бекешкіна зауважила, що це неправда, оскільки раніше, за часів Януковича, корупція взагалі була системною і викачувала все, що можна. Нині ж корупція стихійна. Ще одна відмінність у тому, що сьогодні про корупцію постійно говорять і пишуть, тож створюється враження, що корупції стало більше, хоча насправді це не так.

Читайте також: У НАЗК пояснили, як правильно повідомляти про корупцію

Щодо можливості подолання корупції, то, відповідно до опитування, думки поділилися. Трохи більше тих, які вважають, що ні. Таких майже 40%. 30% вважають, що це реально. Ще третина не змогли дати певної відповіді. Тобто є розгубленість серед людей, констатувала Бекешкіна.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене з 18 вересня по 3 жовтня 2017 року Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс". Усього було опитано 2000 респондентів за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій Криму та окремих територій у Донецькій та Луганській областях). Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-