Суд відкрив провадження за позовом Саакашвілі

Суд відкрив провадження за позовом Саакашвілі

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Позивач просить суд визнати незаконними дії Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та тимчасово виконуючого обов'язки начальника ГУ ДМСУ у Львівській області Іванни Іваночко щодо складання та надсилання Міхеїлу Саакашвілі листа за підписом Іваночко від 29 вересня 2017 року. Судове засідання відбудеться 30 листопада», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На "віче" Саакашвілі під Раду прийшли кількасот осіб

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку. 26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

10 вересня Саакашвілі прорвався до України з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

19 вересня Саакашвілі передав адвокатами в АПУ заяву з вимогою видати йому 4 документи, потрібні для оскарження рішення Президента у суді: документацію міграційної служби, копію указу про втрату громадянства, копію засідання комісії з питань громадянства, усі супровідні листи.

24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у наданні статусу біженця, і таким чином він зараз апатрид без жодних спеціальних обставин, які могли би унеможливити його депортацію або екстрадицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-