Мопед із вибухівкою припаркували біля будівлі Еспресо о 21.50 - СБУ

Мопед із вибухівкою припаркували біля будівлі Еспресо о 21.50 - СБУ

Укрінформ
Вибух поблизу телеканалу "Еспресо" привів у дію саморобний пристрій на базі автомобільної сигналізації. Мопед, на якому кріпилася вибухівка, був припаркований поблизу телеканалу приблизно о 21:50.

Про це в четвер на прес-конференції заявили представники правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, як повідомив перший заступник прокурора м.Києва Павло Кононенко, "це був саморобний вибуховий пристрій, можливо, на базі автомобільної  сигналізації". 

"На це вказують плати, які були вилучені на місці пригоди", - сказав він.

Водночас мопед, на якому кріпилася вибухівка, був припаркований поблизу телеканалу приблизно о 21:50, зазначив начальник ГУ Служби безпеки України у Києві та області Сергій Семочко.

"Слідчі із залученням спеціалістів-вибухотехніків, криміналістів та поліції столиці провели огляд місця події, у ході якого вставлено, що вибух стався у ході приведення в дію саморобного пристрою, що знаходився в мопеді, який був умисно припаркований невстановленою слідством особою приблизно о 21 годині 50 хвилин при виході з приміщення телеканалу "Еспресо", - повідомив він.

Семочко додав, що за фактом вибуху Головне управління СБУ у Києві та області порушило кримінальне провадження за ст. 258-3 ККУ (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте також: В Еспресо з'ясували, коли біля офісу з'явився мопед із вибухівкою

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня прогримів вибух, в результаті чого поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого - випадкового перехожого на ім'я Михайло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-