Порошенко подякував президенту Туреччини за звільнення Умерова та Чийгоза

Порошенко подякував президенту Туреччини за звільнення Умерова та Чийгоза

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за його зусилля у звільненні представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, які були незаконно засуджені в окупованому Криму.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook

“Радий звістці про те, що Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров нарешті на волі. Дякую Президентові Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану за його зусилля у звільненні наших героїв, як ми домовилися у Нью-Йорку та Києві”, - йдеться у повідомленні. 

Порошенко наголосив, що питання звільнення українських політв'язнів і надалі залишатиметься серед пріоритетних під час переговорів зі світовими лідерами: “Адже спільна боротьба за звільнення усіх українських громадян та їх повернення до свого рідного дому триває!”.

Читайте також: Умеров і Чийгоз уже в Анкарі, їх зустрічає український посол

Раніше у середу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні. Джемілєв додав, що цей обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну. 

Адвокат Микола Полозов заявив, що українських політв'язнів Чийгоза й Умерова було звільнено від кримінального переслідування. За його словами, це - “закономірний результат титанічних зусиль, успішно проведеної юридичної, політичної і дипломатичної роботи”.

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров вже незабаром прибудуть до Києва. За її словами, їх передача до Туреччини відбулася за результатами перемовин президента Туреччини із президентом РФ.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко повідомив, що літак зі звільненими представниками Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим вже приземлився в Анкарі. Їх зустрічатиме посол України та сприятиме їх перебуванню в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-