Геращенко показав блокування Святошинського суду

Геращенко показав блокування Святошинського суду

Відео
Укрінформ
Застосування сили співробітниками Нацполіції для того, щоб розблокувати приміщення Святошинського райсуду, де мають обрати запобіжний захід Миколі Коханівському,  було виправданим.

Про це написав у Facebook народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко. 

"Сьогодні вранці Національна поліція була змушена застосувати силу, передбачену законом, для того, щоб звільнити приміщення Святошинського районного суду від погромників, які самовільно захопили його під прикриттям патріотичних гасел. Застосування сили в даному випадку було законним, обгрунтованим і виправданим. Перш ніж застосовувати силу, співробітники поліції попередили блокувальників про те, що вони мають залишити незаконно захоплене приміщення суду, і тільки після їх відмови поліція була змушена застосувати силу щодо погромників. Застосування сили було дозованим і не тягнуло необгрунтованого насильства. При цьому постраждали два співробітники поліції", - написав Геращенко.

Він нагадав, що поліція затримала 30 осіб, причетних до блокування будівлі суду, і додав, що кожному із затриманих надано доступ до правової допомоги.

"Далі, слідчим належить визначити роль кожного в організації погрому в Святошинському районному суді для притягнення до відповідальності, передбаченої Законом. Якщо хтось вважає, що його права були порушені, а дії поліція необгрунтовані, - то він має повідомити про це в органи прокуратури. Якщо дії конкретного співробітника поліції будуть визнані незаконними, він буде притягнутий до відповідальності. Оскільки шоломи співробітників поліції мали номери, то встановити осіб не буде проблемою", - уточнив Геращенко.

Він також виклав відео блокування роботи Святошинського суду, додавши: "нехай громадськість саме дасть оцінку діям погромників, які прикриваються патріотичними гаслами, подивившись ці відеокадри".

Також, за його словами, у Святошинському районному суді вже почали підраховувати збитки, завдані погромниками.

"Вже зараз зрозуміло, ці збитки обчислюватимуться багатьма сотнями тисяч гривень коштів платників податків, витрачених на його обладнання. Ці кошти мають бути стягнуті з тих, хто все бив, ламав і знищував", - резюмував депутат.

Читайте також: Справа Коханівського: Святошинський суд заявляє про втручання нардепів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок уранці правоохоронці взяли штурмом зал Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прибічники Коханівського. Операція з зачистки залу суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 осіб.

Засідання було перенесено в інший зал.

Приміщення суду і вся територія навколо оточена силовиками.

Миколу Коханівського, який називає себе "головою проводу Добровольчого руху ОУН", затримали за обвинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку і стрілянину. Коханівський кілька разів попав у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що на той час спливе термін попереднього ув'язнення, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прибічників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де і розглядалося питання про обрання щодо Коханівського запобіжного заходу.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати із сльозоточивим газом. Під час зіткнень застосовувалися меблі та інші предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-