Справа Коханівського: Святошинський суд заявляє про втручання нардепів

Справа Коханівського: Святошинський суд заявляє про втручання нардепів

Укрінформ
У зв'язку з подіями, які сталися 23-24 жовтня в Святошинському районному суді Києва і пов'язані з обранням запобіжного заходу лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському, робота судової установи в цілому заблокована.

Про це повідомляє прес-служба Святошинського районного суду міста Києва.

"Додатково повідомляємо, що у зв’язку із подіями (пов'язаними з розгромом приміщення суду прихильниками Коханівського - ред.) роботу суду заблоковано", - йдеться у повідомленні.

Про відновлення роботи судової установи буде оголошено додатково на офіційному веб-сайті суду.

На даний час суд просить учасників судових засідань уточнювати інформацію щодо слухання справ за телефоном: /044/ 236-52-31.

Водночас, за інформацією прес-служби, Святошинський райсуд офіційно звернувся до Генеральної прокуратури України, Вищої ради правосуддя та Ради суддів України стосовно подій 23-24 жовтня під час розгляду справи Коханівського з повідомленням про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Святошинський суд просить ГПУ, ВРП та РСУ вжити передбачених законодавством заходів щодо усунення та запобігання втручання у здійснення правосуддя як з боку громадських активістів, так і з боку народних депутатів.

У суді нагадали, що справу Коханівського, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), було призначено до розгляду на 23 жовтня на 17 годину. При цьому слідчим суддею, за даними прес-служби, було вчинено всі можливі та передбачені законодавством дії для повного та всебічного розгляду даного клопотання, "дано можливість підозрюваному перебувати в залі поряд зі своїми захисниками, вислухано та розглянуто численні клопотання, як підозрюваного, так і його захисників, забезпечено вільний доступ до зали громадян, представників ЗМІ, народних депутатів України".

Через пізній час у судовому засіданні було оголошено перерву до 9 години 24 жовтня та повідомлено учасників судового розгляду про те, що підозрюваного на нічний час доби буде етаповано до ізолятора тимчасового тримання, а наступного дня доставлено до суду.

Однак, підкреслили в прес-службі, після цього особи, які перебували в залі суду як вільні слухачі, вчинили бійку та штовханину, висловлювали погрози на адресу судді, відмовлялися залишити залу судового засідання, на зауваження суду не реагували. Судді та секретарю судового засідання вдалося вийти із зали за допомогою працівників поліції. Після цього так звані "громадські активісти" заблокували зал судового засідання та почали бити вікна, нищити техніку, якою, зокрема, забезпечувався запис засідань та відеоконферензв`язок, меблі, скляний бокс для підозрюваних тощо.

Читайте також: Коханівського із суду повезли в лікарню

"Вважаю дії вищевказаних осіб, а особливо участь у цих подіях народних депутатів України, неприпустимими, протиправними, такими, що створюють тиск на суд і є прямим втручанням у здійснення правосуддя з метою перешкодити виконанню службових обов’язків та містять ознаки адміністративного та кримінального правопорушення. Крім того, через вказані дії було зірвано заплановані інші судові засідання, чим було порушено права учасників процесу, у тому числі у кримінальному провадженні щодо вбивств на Майдані 20 лютого 2017 року", - зазначив в.о. голови суду Андрій Скорін.

Станом на 11:00 24 жовтня залу засідань розблоковано силами Національної поліції, порушники громадського порядку затримані, наразі тривають слідчі дії. Однак судова установа досі не працює в належному режимі.

Як повідомлялося, наразі Святошинський суд оголосив перерву до 15:00 у засіданні з обрання запобіжного заходу Коханівського для медобстеження підозрюваного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-