Статистика щодо переселенців перебільшена через пенсійний туризм - Тука

Статистика щодо переселенців перебільшена через пенсійний туризм - Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає, що статистику щодо кількості ВПО буде реальною лише після розділення процесу отримання пенсій особами, які живуть на непідконтрольній території України, і цього статусу.

Про це він заявив журналістам у вівторок, коментуючи оприлюднені на презентації дослідження "Окупований Донбас: економіка, демографія, групи впливу. Стратегії для України" дані, що реальна кількість тимчасово переміщених осіб становить 600-800 тис., повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я згоден з цим, більш того, я про це останнім часом постійно кажу, бо ми самі породили цю збочену інформацію, змусивши щонайменше пенсіонерів удавати з себе переселенців, бо це єдиний шлях для отримання пенсії", - сказав Тука.

За його словами, всім в Україні добре відомо про так званий пенсійний туризм, хоча він особисто не поділяє подібного сарказму, бо "ми з вами залишили людині єдиний шлях для отримання пенсії, от вона й користується".

"Я пропонував відділити процес отримання пенсій від статусу ВПО. Моя позиція не приймається", - констатував Тука.

Читайте також: Переселенцям можуть збільшити виплати – Мінсоцполітики

Як повідомило Міністерство соціальної політики, станом на 23 жовтня 2017 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 604 059 переселенців або 1 296 485 сімей з Донбасу і Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-