У Святошинському суді побили трьох журналістів - НСЖУ

У Святошинському суді побили трьох журналістів - НСЖУ

Укрінформ
Спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали та побили трьох журналістів, а також близько 20 прихильників Коханівського.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко у Facebook.

"Отже, кийки проти журналістів. Спецпризначенці побили мінімум трьох журналістів - Дмитра Реплянчука ("ГромадськеТБ"), Сергія Лефтера (УНІАН) та Кирила Милишева ("Страна.UA"). Посвідчення виривалися, камери трощилися. Сергія та Кирила запроторили в автозак разом з активістами, але начебто дільничні у відділенні виявилися адекватними (про це мені написав тільки що Кирило)", - наголосив Томіленко.

За його словами, українські журналісти були і є беззахисними перед силовиками. "І всі ці пафосні речі керівників МВС та ГПУ про захист прав журналістів, всі ці красиві конференції та тренінги для сотень силовиків щодо розслідувань злочинів проти журналістів не проходять перевірки реальним життям. Саме адекватними діями в гарячих ситуаціях і перевіряється щирість декларацій про повагу до журналістських прав", - підкреслив голова НСЖУ.

Він зазначив, що вимагає від влади оперативного реагування на брутальне побиття журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей.

Засідання було перенесено до іншої судової зали.

Приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Миколу Коханівського, який називає себе "головою проводу Добровольчого руху ОУН", затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Читайте також: Справа Коханівського: Святошинський суд заявляє про втручання нардепів

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовувалися меблі та інші предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-