"Громадське" каже, що у Святошинському суді побили їхнього журналіста

Укрінформ
Журналіста "Громадського" Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва побили представники поліції особливого призначення та розтрощили камеру. 

Про це повідомляє "Громадське"

"Вони поклали Реплянчука на землю та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили", - йдеться у повідомленні.

Сам Реплянчук заявив, що його "били по камері, повалили і били ногами". "Намагалися вдарити по голові. Я кричав, що журналіст, а вони: ах ти преса, на!" - прокоментував інцидент журналіст.

Потім представник патрульної поліції допоміг журналісту піднятися та вивів його з будівлі суду.

Зазначається, що спецпризначенці також затримали та кілька разів ударили кореспондента УНІАН Сергія Лефтера. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Після завершення операції правоохоронці попросили представників ЗМІ залишити приміщення. Затримано 30 людей.

Наразі засідання перенесено до іншої судової зали.

Приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями. 

Читайте також: Справа Коханівського: поліція затримала 30 "блокувальників" суду

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. 

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-