Справа Коханівського: поліція затримала 30

Справа Коханівського: поліція затримала 30 "блокувальників" суду

Укрінформ
Поліція в результаті штурму Святошинського районного суду Києва, де мають обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, затримала 30 осіб, причетних до блокування приміщення суду.

Про це повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через загрозу зриву судового засідання було прийнято рішення задіяти підрозділи поліції для штурму. 30 осіб затримано. Їх доправляють до Шевченківського райвідділу поліції", - сказав Крищенко.

За його словами, кожному із затриманих, їхнім діям буде дана юридична оцінка "щодо блокування судової зали і вчинення протидії працівникам поліції".

На даний час, зазначив Крищенко, відкрито два кримінальних провадження у цій справі: за ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство, скоєне групою осіб). "Для оцінки дій прихильників Коханівсього є достатня кількість відеоматеріалів", - зауважив він.

Читайте також: Поліція штурмом взяла суд, де забарикадувались люди Коханівського

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де мають обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського. Під час штурму правоохоронці застосовували сльозогінний газ. У приміщенні вибиті вікна.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського райсуду, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-