Поліція штурмом взяла суд, де забарикадувались люди Коханівського

Поліція штурмом взяла суд, де забарикадувались люди Коханівського

Відео
Укрінформ
Поліція взяла штурмом зал Святошинського райсуду Києва, де мали обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського.

Про це повідомляє Еспресо.TV. 

"Поліція затримує тих, хто забарикадував приміщення суду. Силовики зачистили приміщення, барикади прибрали. Під час штурму правоохоронці застосовували сльозогінний газ. У приміщенні вибиті вікна", - йдеться у повідомленні.

Зараз приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Повідомляється також, що під час штурму Святошинського райсуду спецпризначенці  затримали понад 30 осіб.

Зазначається, що вся операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Після завершення операції правоохоронці попросили представників ЗМІ залишити приміщення. 

Як повідомляв Укрінформ, Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями. 

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовували меблі та інші предмети.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Відео: Оксана Коваленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-