На викрадачку дитини одягли браслет і посадили під цілодобовий домашній арешт

На викрадачку дитини одягли браслет і посадили під цілодобовий домашній арешт

Фото
Укрінформ
Оболонський райсуд Києва обрав для дівчини, яка 20 жовтня викрала немовля у Києві, Даяни Шаль, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Відповідне рішення у понеділок оголосила суддя Олена Жежера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити", - сказала Жежера.

Термін ухвали визначений до 21 грудня.

Раніше захисник дівчини Михайло Рейзін просив суд обрати для неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту лише у нічний час. Після засідання на запитання журналістів, чи подаватиметься апеляція на вказане рішення, адвокат сказав, що він спочатку обговорить це питання зі своєю підзахисною.

Прокурор ГПУ Володимир Вербановський у коментарі журналістам раніше заявляв, що сторона обвинувачення звернулася із клопотанням про цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю. Після засідання він сказав журналістам, що із завтрашнього дня у цій справі призначать медичну і психологічну експертизу.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 20 жовтня, з дитсадка на Оболоні в Києві викрали немовля. Чоловік прийшов разом з двомісячною дівчинкою у дитсадок забрати старшу доньку. Він залишив візочок з дитиною під сходами на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. А коли за кілька хвилин повернувся, знайшов порожнім візок без переносного кошика. Двох викрадачів затримано поблизу Вишгорода під Києвом. Дитину передали батькам, її стан медики оцінили як стабільний.

У суботу, 21 жовтня, жінці, що викрали немовля, оголосили підозру. На даний час вона затримана у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Фото: Юлія Овсяннікова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-