Віче під Радою розійшлося

Віче під Радою розійшлося

Укрінформ
Віче на площі Конституції біля Верховної Ради розійшлося.  

При цьому частина людей, які були присутні на акції, залишається ще на вул. Грушевського і в Маріїнському парку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Конфлікт, що виник між мітингувальниками і поліцією щодо звукопідсилювальної техніки, вичерпано. 

Поліція оглянула машину з апаратурою і дозволила  її проїзд на площу Конституції.

Правоохоронці, які забезпечують порядок біля Верховної Ради, наполягли на тому, що всі великі машини, які проїжджають через урядовий квартал, мають оглядатися, щоб не було допущено провезення зброї чи інших заборонених предметів на акцію.  

Як повідомлялося, колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою упродовж наступних тижнів.

Під Верховною Радою продовжують залишатися намети мітингувальників. Там перебуває близько 250-300 осіб. Намети стоять уздовж  проїжджої частини вулиці Грушевського, біля ВР у Маріїнському парку. Під'їзди до урядового кварталу перекриті металевою загорожею. 

Порядок в урядовому кварталі  забезпечують правоохоронці.

Як повідомляв Укрінформ, на віче під ВР зібралися більше тисячі осіб.

Серед присутніх були депутати Юрій Дерев'янко, Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Сергій Лещенко, екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Сакашвілі, його соратник  Давід Сакварелідзе, інші представники "Руху нових сил", "Самопомічі".

Акція протесту триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалась ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президента. 

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, в тому числі поліцеський.

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнили щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

Читайте також: Саакашвілі закликав продовжувати акцію під Радою

У п'ятницю, 20 жовтня, частина мітингувальників розійшлась.

Однак, політична партія "Рух нових сил" та депутати "Сапопомочі" вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-