Князєв назвав кроки для недопущення смертельних ДТП, подібних харківській

Князєв назвав кроки для недопущення смертельних ДТП, подібних харківській

Укрінформ
Щоб не допустити таких трагічних ДТП, яка сталася у Харкові ввечері 18 жовтня, необхідна не тільки робота поліції. 

Про це у коментарі журналістам заявив очільник Нацполіції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для того, щоб не повторити такі жахливі трагедії, яка відбулася в Харкові, треба не тільки робота поліції, - треба спільна робота з місцевими адміністраціями, чітке розмежування смуг дорожнього руху, смуг для руху пішоходів, автовідеофіксація і можливість покарання правопорушників тощо”, - додав голова Нацполіції.

Читайте також: ДТП у Харкові: стало відомо про стан постраждалих

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 18 жовтня у центрі Харкова автомобіль Lexus в'їхав у натовп пішоходів. У результаті ДТП 5 осіб загинули, ще 6 отримали поранення. За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. Її затримала поліція.

Слідчими органами порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що викликає загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею - позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

За словами начальника Харківської обласної поліції Олега Беха, дівчина, яка була за кермом Lexus, чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху за ч.ч. 1, 3 ст. 122 Кодекси України про адміністративні правопорушення у 2016 році й двічі - вже цього року. Запобіжний захід Зайцевій оберуть сьогодні, 20 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-