Адвокат Януковича просить суд повернути гроші за поїздку у Ростов

Адвокат Януковича просить суд повернути гроші за поїздку у Ростов

Укрінформ
Оболонський райсуд направить листа до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з проханням розглянути клопотання адвоката екс-президента Віктора Януковича у справі про держзраду Максима Гераська щодо відшкодування йому витрат на поїздку до Януковича в РФ.

Про це у четвер заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Герасько подав до суду клопотання щодо відшкодування йому витрат за поїздку до РФ. "У мене є клопотання про відшкодування витрат (за поїздку до РФ на зустріч із Януковичем - ред.). Прошу долучити дане клопотання і відшкодувати витрати мені, оскільки все ж таки витрати були", - сказав він.

На запитання Дев'ятка до адвоката, хто саме має відшкодовувати йому кошти за поїздку (суд чи Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги - ред.), Герасько сказав: "На розсуд суду).

Читайте також: Адвокату Януковича відмовили у перерві суду для "погодження правової позиції"

"Дійсно, шановний захисник, є постанова Кабінету міністрів від 17 вересня 2014 року з наступними змінами, якою був затверджений порядок оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які здійснюють безоплатну вторинну допомогу. Там методика обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Як вбачається з даних нормативних актів, ви повинні звернутися до Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги з відповідним актом щодо виконаних робіт, понесених вами процесуальних витрат, квитками тощо. В будь-якому разі суд направить лист на адресу Центру, в якому висловить прохання розглянути невідкладно ваше звернення та акти виконаних вами робіт, щоб ви могли відшкодувати понесені вами витрати у тому разі, якщо вони відповідають вказаним нормативним актам", - сказав Дев'ятко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-