Мітинг під Радою: поліція вимагає повернути Нацгвардії щити

Мітинг під Радою: поліція вимагає повернути Нацгвардії щити

Укрінформ
Поліція вимагає у мітингувальників повернути щити Нацгвардії, які ще залишилися в учасників акції, оскільки несанкціоноване заволодіння державним майном кваліфікується як грабіж.

Про це сказав у четвер у розмові з журналістами речник МВС Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще є жорстка вимога до мітингувальників - повернути державне майно. Це щити Нацгвардії, частину з яких було вилучено вчора, а частина ще залишилася у них. Вони заволоділи цим майном, чим створили склад кримінального правопорушення з ознаками статті 186 ККУ (грабіж). Щити тоді якраз не використовувалися проти них, а просто були складені в одному з провулків. Мітингарі вирішили ним заволодіти, чим скоїли злочин. Тепер ведуться переговори, щоб вони повернули це майно. Сподіваємося, що повернуть ту частину, яка в них залишилась", - наголосив Шевченко.

Він повідомив, що урядовий квартал нині охоронятимуть близько 3 тисяч правоохоронців. За його словами, поліцейські і нацгвардійці готові до будь-якого розвитку подій під час проведення акції під Верховною Радою, оскільки є інформація про можливість провокацій з використанням зброї. Однак, Шевченко сподівається, що акція все-таки пройде мирно.

Читайте також: Ніч під Радою минула спокійно, наразі там близько 150 мітингувальників

"Є інформація про можливість провокацій з використанням зброї. Саме на це скерована діяльність правоохоронців, щоб не допустити пронесення зброї в периметр цієї акції. Ймовірність така є, і ризики такі є. Правоохоронці готові до будь-якого розвитку подій. Але не налаштовані на протиріччя, конфлікт чи силові дії", - сказав речник МВС.

Він закликав мітингарів спокійно проходити контроль, не проносити на територію проведення акції заборонених предметів і не провокувати небезпечних ситуацій.

"Все решта можуть робити. Всі вільно можуть пройти. Не проносьте лише зброї, не провокуйте конфліктів, не штурмуйте силовиків, і можете бути тут скільки завгодно", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок під час масових акцій протесту мітингарі захопили частину щитів Нацгвардії, внаслідок чого виникли сутички. У середу правоохоронцям вдалося повернути частину щитів. Однак не обійшлося при цьому без сутичок, силовикам довелося застосовувати сльозогінний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-