10 учасників АТО прилетіли до Вашингтона бігти марафон

10 учасників АТО прилетіли до Вашингтона бігти марафон

Фото
Укрінформ
Десять українських воїнів, які отримали поранення в АТО і зараз проходять реабілітацію, прибули до Вашингтона для забігів на 10 км і марафонську дистанцію – 42 км 195 м, які відбудуться в американській столиці в неділю.

Команду воїнів зустріли в аеропорту представники української громади, Посольства України в США та інші люди, небайдужі до подій в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"22 жовтня наша команда планує вийти на марафон. Троє учасників бігтимуть 42 км, один із них долатиме дистанцію на адаптованому триколісному велосипеді. Ще семеро хлопців бігтимуть 10 км", - розповів у коментарі Укрінформу уповноважений Президента України з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко, який також долатиме 10-кілометрову дистанцію.

За словами Вадима, всі хлопці мали поранення різного ступеню тяжкості, "але всі тренувалися й готові на сьогодні як фізично, так і морально".

Читайте також: Порошенко подякував "нескореним" за фантастичний результат

Він також висловив сподівання на "непогані результати на забігах".

Один із учасників забігу на 42 км, нацгвардієць Олександр Маланич розповів власному кореспонденту агентства, що вперше долатиме марафон, хоча раніше бігав на 20 і 30 км під час тренувань. Він отримав осколкове поранення в АТО в районі села Закотне, після цього пройшов лікування, курс реабілітації та був відібраний для забігу.

На запитання, з яким настроєм він прибув до Вашингтона, Олександр відповів: "З найкращим!" Він зізнався, що з дитинства мріяв побувати в Америці, й нарешті його мрія здійснилася.

За словами самих учасників забігу, своєю участю вони хочуть довести, що після АТО вони й надалі готові відстоювати честь України, тепер на міжнародних спортивних майданчиках. Крім того, це приклад і для інших поранених, який свідчить, чого насправді можна досягти завдяки своїм внутрішнім силам і бажанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-