Попередній звіт про причини вибухів у Калинівці буде у п'ятницю

Попередній звіт про причини вибухів у Калинівці буде у п'ятницю

Укрінформ
Міністру оборони Степану Полтораку цієї п'ятниці, 20 жовтня, будуть передані попередні висновки розслідувань вибухів, які сталися уночі 26 вересня на складах боєприпасів у місті Калинівці Вінницької області.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони Іван Руснак у середу, 18 жовтня, під час комітетських слухань на тему: "Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України".

"Комісія, яка працює щодо проведення розслідувань, 20 жовтня повинна надати міністру (оборони - ред.) попередні висновки по результатах подій, які були в Калинівці", - сказав Руснак.

Він також уточнив, що Міноборони розпочало роботи із будівництва на арсеналах і базах інженерних споруд закритого типу, до яких помістять найбільш вибухонебезпечні ракети, снаряди та реактивні системи.

"Ми плануємо і розпочали роботи (нам певний ресурс уряд виділив) для того, щоб на визначених арсеналах, базах побудувати закритого типу інженерні споруди ємністю до 1000 тонн, до яких буде переміщено той боєзапас ракет, снарядів і реактивних систем, який є найбільш вибухонебезпечним під час можливих диверсій. Зараз умови зберігання на арсеналах, складах і базах фактично є умовами мирного часу. В умовах війни, звичайно, зберігати боєзапас на відкритих майданчиках неправильно, бо вони не захищені від будь-якої диверсії", - зазначив перший заступник міністра оборони.

Тому, за його словами, вже тиждень на арсеналах та базах працює інженерна техніка, щоб привести їх у відповідність до вимог і максимально підняти рівень захищеності тих боєприпасів і майданчиків, що там знаходяться.

Читайте також: Утилізувати боєприпаси пропонують за гроші трастового фонду НАТО

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-