Білорусь досі

Білорусь досі "мовчить" про обставини зникнення Павла Гриба – МЗС

Укрінформ
У зв'язку з відсутністю офіційної відповіді білоруської сторони про обставини зникнення у Гомелі українця Павла Гриба посольство України у Білорусі наприкінці вересня повторно звернулося до МЗС Білорусі з вимогою надати цю інформацію.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу, 18 жовтня, заявив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, повідомляє кореспондент агентства. 

"Білоруська сторона не надала офіційної інформації про можливе затримання Павла Гриба власне на території Білорусі. У зв'язку з цим посольство України в Білорусі наприкінці вересня повторно звернулося з нотою до Міністерства закордонних справ Білорусі у справі надання інформації про обставини можливого затримання Павла Гриба на території Білорусі", - сказав Кирилич.

Він додав, що наразі відповідної інформації від білоруської сторони немає. 

Батько незаконно утримуваного в Росії українця Ігор Гриб у свою чергу повідомив, що цими днями  отримав відповіді на свої звернення до президента Російської Федерації і ФСБ по Краснодарському краю стосовно обставин затримання сина.

 "Ці дві відповіді прийшли практично з ідентичним текстом, де пишеться, що Павло Гриб був затриманий на території Російської Федерації і там йому була пред'явлена відповідна стаття (обвинувачення. - Ред.).Тобто, ще раз я хочу наголосити, що це відверта брехня", - сказав Ігор Гриб.

Він розповів, що представники компетентних органів Республіки Білорусь у  неформальній обстановці розповідали йому, що Павло був затриманий у місті Гомелі групою невідомих осіб, вивезений на територію Росії і переданий іншій групі людей, які потім вивезли хлопця у Смоленську область, там Павла тримали в якомусь приміщенні і тільки там на нього був складений протокол про затримання.

Ігор Гриб повідомив, що звертався з офіційними запитами щодо обставин зникнення сина і до білоруської сторони. 

"Прийшли повідомлення, що проводяться відповідні слідчі дії стосовно уточнення (обставин зникнення Павла. - Ред.). Більше ніякої конкретної інформації немає. Те, про що я сказав, це є неофіційна інформація", - резюмував Ігор Гриб.

Читайте також: Український консул відвідає Павла Гриба у Росії 23 жовтня

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Пізніше з'ясувалося, що він перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". 

Суд у Краснодарі продовжив арешт викраденому у Білорусі українцю Грибу до 4 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-