МВС показало ймовірну схему незаконного збагачення Льовочкіна

МВС показало ймовірну схему незаконного збагачення Льовочкіна

Відео
Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін намагається дискредитувати поліцейського, який розслідує його справу, і показали схему можливого ухилення Льовочкіним від сплати податків.

Про це повідомляє сайт МВС.

Зазначається, що заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції підполковник поліції Дмитро Бут подав судовий позов проти телеканалу Інтер: "Його акціонери, зокрема народний депутат С. Льовочкін, і підконтрольний йому народний депутат С. Каплін, ведуть брудну медіа кампанію проти поліцейського Бута та членів його родини, розповсюджуючи необгрунтовану, недостовірну та непідтверджену інформацію".

"Я був змушений звернутися до Шевченківського суду із позовом про захист честі і гідності. Згідно із законом, відповідачем є та сторона, яка займається поширенням інформації, у моєму випадку – телеканал Інтер. Я хочу, щоб вони хоча б сказали: на підставі чого зроблені висновки про те, що я злочинець, що я обманюю, займаюся рейдерством та вимаганням. Якщо у них немає таких підстав, – нехай вони офіційно спростовують цю інформацію", - наголосив Бут.

Читайте також: САП порушила справу проти Льовочкіна ще у травні - Холодницький

У МВС підкреслили, що причиною такої інформаційної атаки є активна робота слідчої групи на чолі із підполковником поліції Бутом із розслідування кримінального провадження за фактом фінансування тероризму та підробки документів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.258-5 та ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України.

"Відомості про це внесено 22 січня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015000000000056. У червні 2017 року ГПУ визначила підслідність цього кримінального провадження Головному слідчому управлінню Нацполіції. Під час розслідування встановлено, що Льовочкін С.В. та Фірташ Д.В., яким підконтрольне GDF MEDIA LIMITED, у 2015 році здійснили перерахування ста мільйонів доларів США на користь ВАТ «Перший канал» (РФ) в якості оплати за удаваний правочин з придбання 29 відсотків акцій ПрАТ "Телеканал Інтер", - поінформували у МВС.

Уточнюється, що в подальшому частину акцій ПрАТ "Телеканал Інтер" було виведено на зареєстровану на території Республіки Кіпр компанію OSKARO INVESTMENTS LIMITED, 100 % акцій якої належить Льовочкіну.

"Вказані обставини також підтверджуються тим, що Льовочкін С.В. у своїй декларації вказав, що він є власником акцій компанії OSKARO INVESTMENTS LIMITED, у загальній кількості 20000 акцій номінальною вартістю 130480 грн, тобто на загальну суму два мільярди шістсот дев'ять мільйонів шістсот тисяч грн, що складає понад 100 млн доларів США. Разом з тим, під час перевірки джерел походження вказаних коштів встановлено, що з 2010 по 2014 рік Льовочкін С.В. займав посаду глави Адміністрації Президента України за часів Януковича В.Ф., а з 2014 року по теперішній час Льовочкін С.В. є народним депутатом України та також не займається будь-якою підприємницькою діяльністю", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: САП відкрила справу про незаконне збагачення Льовочкіна - нардеп

Разом з тим у відомстві відзначили, що офіційні доходи Льовочкіна як державного службовця у період з 2014 по 2016 рік складають 334 046,82 грн: "Тобто, на даний час Льовочкін Сергій Володимирович має у власності акції компанії на суму, що у понад сім тисяч разів перевищує його офіційно задекларовані доходи за останні три роки".

У МВС також повідомили, що під час розслідування було отримано інформацію про те, що Льовочкін через підконтрольні йому офшорні компанії легалізував частину здобутих злочинним способом коштів шляхом придбання численних об’єктів нерухомості у різних країнах світу.

"Крім того, розслідуються інші епізоди можливої протиправної діяльності посадових осіб медіа групи Інтер", - уточнили в МВС.

Раніше сам Льовочкін оприлюднив заяву, у якій йдеться про те, що керівництво МВС продовжує політичні переслідування депутата і пов'язаного з ним телеканалу "Інтер", використовуючи для цього "сфабриковану без будь-яких підстав кримінальну справу з нісенітницею про нібито фінансування каналом тероризму".

У заяві також зазначається, що на адресу Льовочкіна звучать погрози фізичного усунення із боку керівництва МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-